Forum žena OO SDP Ilidža

Obilježeno osnivanje AFŽ na Ilidži

U povodu obilježavanja 77. godišnjice osnivanja Antifašističke fronte žena (AFŽ) Jugoslavije, jučer je Forum žena OO SDP BiH Ilidža je tradicionalno, polaganjem cvijeća na spomen obilježja i mirnom šetnjom, podsjetio građane Ilidže na značaj i ciljeve osnivanja AFŽ-a za oslobođenje zemlje i čuvanje antifašističke tradicije kao vrijednosne kategorije.

AFŽ na putu ostvarivanja prava žena,definirana odlukom o njenom osnivanju na Prvoj zemaljskoj konferenciji žena cijele Jugoslavije (izuzev Makedonije), održane 6.12.1942.godine u Bosanskom Petrovcu, uz ličnost J.B.Tita, vjećita su inspiracija za osmišljavanje aktivnosti političkog djelovanja organa i oblika djelovanja SDP BiH na putu ostvarenja pune ravnopravnosti muškaraca i žena, a njihova koordinacija i jedinstvo, garancija ostvarivanja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu