Organizacija SDP BiH Brčko distrikta BiH

Obilježena 25.godišnjica miniranja mosta na rijeci Savi

Danas se obilježava 25. godina od rušenja mosta na rijeci Savi koji spaja Brčko i Gunju u Hrvatskoj. Iako je prošlo dosta vremena još uvijek nije poznato koliko je civila poginulo prilikom ovoga zločinačkog čina, kao ni ko su naredbodavci i izvršioci miniranja mosta.

Miniranjem mosta na Savi, praktično je i započela okupacija Brčkog iz kojeg su počela protjerivanja, mučenja i ubistva nesrpskog civilnog stanovništva.

Predsjednik Udruženja porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko, Ramiz Ahmetović, smatra da su se počinioci i nalogodavci, kao i broj poginulih, davno trebali i morali biti utvrđeni te izvedeni pred lice pravde, tim prije jer se zna da su komadi tijela odneseni u Gradsku mrtvačnicu i sačinjeni zapisnici o ovom događaju.

Organizacija SDP BiH Brčko distrikta BiH polaganjem vijenaca i simboličnim bacanjem cvijeća u rijeku Savu odala je počast žrtvama koje su poginule prilikom miniranja mosta na rijeci Savi.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu