Brčko

Obilježen Međunarodni dan sjećanja na Holokaust

Predavanju su prisustvovale mlade socijaldemokrate koji su imali želju da se dodatno informišu o dešavanjima vezanim za Holokaust

Slika

Distriktna organizacija Foruma madih SDP BiH upriličila je tematsko predavanje povodom Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust. Predavanje je održano u hotelu ”Jelena” u Brčko distriktu BiH, a istom su prisustvovale mlade socijaldemokrate koji su imali želju da se dodatno informišu o dešavanjima vezanim za Holokaust te da iznesu svoje mišljenje na tu temu.

Od 2005. godine, 27. januar se u Evropi obilježava kao Dan sjećanja na Holokaust, dan kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tokom Drugog svjetskog rata. Na taj dan 1945. godine, Crvena armija je oslobodila 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Poljskoj.

Po završetku predavanja organizovano je i zajedničko gledanje dokumentarnog filma putem kojeg su se prisutno dodatno informisali o značajnim pojednostima tih nemilih događaja. Pred sami kraj aktivnosti, prisutni su se upustili u diskusiju te su istu iskoristili kao priliku da podsjete na potrebu nastavka borbe protiv svih oblika rasizma i predrasuda u današnjem vremenu.

Cilj ove aktivnosti Foruma mladih brčanskog SDP-a jeste da se pošalje poruka javnosti da je sjećanje na žrtve Holokausta najmanje što možemo učiniti kako bi odali počast žrtvama stradanja i poručili da se takva tragedija ne smije više nikada ponoviti.

Predavanje na pomenutu temu upriličila je radna grupa u sastavu: Eldin Junuzović, Adis Junuzović i Miroslav Josipović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.