Brčko distrikt

Obilježen 9.maj Dan pobjede nad fašizmom u Brčkom

Na današnji dan prije 73 godina, svijet je proslavio pobjedu nad fašizmom, jer je 9. maja Njemačka potpisala bezuslovnu kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. Desetine miliona ljudi poginuli su u toj borbi protiv fašizma.

Upravo ove činjenice nam govore kako ne smijemo zapostavljati ideju antifašizma i stoga je na današnji datum važno govoriti o odbrani tekovina slobode, borbi za osnovna ljudska prava, zajedničkog života svih nas bez obzira na naše međusobne razlike.

SDP BiH je uvijek bio i ostat će na strani antifašizma, na strani integracije u Evropsku uniju za koju je ideja nastala također na današnji dan 1950. godine.
Svim građanima Bosne i Hercegovine SDP BiH čestita 9. maj- Dan pobjede nad fašizmom!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu