SDP BiH Ilidža

Obilježavanje Dana državnosti

Polaganjem cvijeća ispred spomen obilježja posvećenih posljednjem i Drugom svjetskom ratu, SDP BiH Ilidža je obilježila Dan državnosti BiH. Značaj obilježavanja 74. godišnjice od obnove bh. državnosti je u tome što je po prvi put polagano cvijeće i ispred spomen kosturnice ilidžanskim partizanima. Podsjećamo, upravo je Klub vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Ilidža inicirao da delegacija naše općine cvijeće polaže ispred ovog spomenika. Nadamo se da će to postati praksa lokalnih vlasti u obilježavanju značajnih godišnjica za naše društvo i u narednim godinama.

25. novembar predstavlja jednu od najsvijetlijih tački u historiji BiH. To je dan kada su se naši sugrađani herojski odbranili od nacističkog i fašističkog okupatora, kao i domaćih izdajnika. Narodnooslobodilačkom borbom su stvorene pretpostavke za novo, progresvnije vrijeme u BiH. Zahvaljujući ZAVNOBiH, naša država je živjela na humanim vrijednostima – slobode, jednakosti, pravde, bratstva i jedinstva. Na žalost, to je ono što nam nedostaje mjesne zajednice do državne vlasti, pa je zbog toga vrlo upitno koliko naše vlasti zaista promiču zavnobihovske vrijednosti.