SDP BiH Ilidža

Obilježavanje Dana državnosti

Polaganjem cvijeća ispred spomen obilježja posvećenih posljednjem i Drugom svjetskom ratu, SDP BiH Ilidža je obilježila Dan državnosti BiH. Značaj obilježavanja 74. godišnjice od obnove bh. državnosti je u tome što je po prvi put polagano cvijeće i ispred spomen kosturnice ilidžanskim partizanima. Podsjećamo, upravo je Klub vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Ilidža inicirao da delegacija naše općine cvijeće polaže ispred ovog spomenika. Nadamo se da će to postati praksa lokalnih vlasti u obilježavanju značajnih godišnjica za naše društvo i u narednim godinama.

25. novembar predstavlja jednu od najsvijetlijih tački u historiji BiH. To je dan kada su se naši sugrađani herojski odbranili od nacističkog i fašističkog okupatora, kao i domaćih izdajnika. Narodnooslobodilačkom borbom su stvorene pretpostavke za novo, progresvnije vrijeme u BiH. Zahvaljujući ZAVNOBiH, naša država je živjela na humanim vrijednostima – slobode, jednakosti, pravde, bratstva i jedinstva. Na žalost, to je ono što nam nedostaje mjesne zajednice do državne vlasti, pa je zbog toga vrlo upitno koliko naše vlasti zaista promiču zavnobihovske vrijednosti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu