Predsjedništvo SDP BiH

Obilježavanje 9. januara je nastavak sinhronizovanog djelovanja na štetu države Bosne i Hercegovine

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na danas održanoj sjednici podržalo daljne napore kantonalnih organizacija SDP-a na uspostavi vlasti u određenim kantonima, uz uvjerenje da će vlast biti formirana u što skorije vrijeme.

Izraženo je zadovoljstvo sa dosadašnjim rezultatima imenovanih zvaničnika u kantonima u kojim je proces formiranja vlasti završen, u saradnji sa Bosanskohercegovačkim blokom i ostalim partnerima.

Razmatrano je i formiranje vlasti na ostalim nivoima, uz posebno žaljenje zbog neusvajanja amandmana zastupnika BH bloka na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, kojim bi se osiguralo stavljanje u funkciju službi za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, te spriječila masovna imenovanja i zapošljavanja aktuelne Vlade u tehničkom mandatu.

Na sjednici je osuđeno obilježavanje neustavnog praznika – Dana RS, kojim je nastavljeno neustavno djelovanje vlasti u entitetu RS, što je praksa kojoj se država Bosna i Hercegovina mora suprotstaviti sa svim svojim pravosudnim i političkim kapacitetima.

Podrška takvoj politici od strane službenika Republike Hrvatske, te domaćih dužnosnika iz HDZ-a BiH, pokazuje da je sinhronizovano djelovanje na štetu države rezultat koordiniranog rada destruktivnih političkih snaga.

Predsjedništvo SDP BiH poziva sve građane, činitelje međunarodne zajednice i domaće vlasti da poduzmu sve mjere na zaštiti ustavnog poretka u skladu sa svojim ovlastima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu