KO FOM SDP BiH Tuzla

Obaveza svake države je da štiti svoje građane

Povodom hapšenja u Republici Turskoj, bh. Studenta Selmira Mašetovića, Kantonalna organizacija Foruma mladih SDP BiH Tuzla poziva sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema.

Zahtjevamo da Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ambasada Bosne i Hercegovine u Turskoj, na čelu sa Ambasadorom Bakirom Sadovićem ulože sve napore da Mašetović bude isporučen Bosni i Hercegovini.

Mi u SDP-u smatramo nerealnim da se u 21.stoljeću građani hapse jer koriste mobilne aplikacije ili što se ne slažu sa vladajućim režimom. Obaveza svake države, pa tako i naše je da štiti svoje građane bez obzira gdje se nalazili.

Obzirom da je državni vrh blizak sa Turskim vlastima, ovim putem i njih pozivamo da pomognu u rješavanju problema Selmira Mašetovića i njegove porodice.

Također, želimo izraziti solidarnost sa porodicom Mašetović, i pozivamo sve aktere u ovom problemu na dijalog i kompromis i prije svega pravičnost.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu