Irfan Čengić

O potpredsjedniku FBiH pričaju oni koji ga ne mogu ni predložiti

Zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH, Irfan Čengić je na svojoj Facebook steanici reagovao na temu izbora potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda.
“O potpredsjedniku FBiH pričaju oni koji nemaju kapacitet da ga predlože. Kada je riječ o izboru potpredsjednika FBiH, dovoljno delegata da samostalno predloži potpredsjednika ima samo SDP BiH”, Ističe Čengić.

Naglašava da su i sada ponudili svoju pomoć kao i 2014., te ostaje da se vidi hoće li SDA zabrati SDP ili ponovo Dodika. Smatra da je pogrešan potez SDA da formira Vijeće ministara BiH bez Vlade FBiH.

“SDA je građane uvjeravala da neće formirati Vijeće ministara BiH, bez Vlade FBiH. Nažalost još jedna laž. Nedopustivo je da 15 mjeseci nakon izbora nemamo Vladu FBiH a da svu energiju i novac SDA troši da sruši Vladu jednog kantona”, smatra Čengić

Odnos stranaka u klubu Srba u Domu naroda PFBiH:

7 delegata SDP
5 delegata Srpska lista
2 delegata LDS
1 delegat HDZ
1 delegat SDA
1 samostalni delegat

Za predlaganje potpredsjednika potrebno 6 delegata, koji će potpisati zajedničku listu sa najmanje 6 hrvatskih i 6 bošnjackih delegata.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu