Delegacija SDP BiH kod mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma

Nužno osiguranje ravnopravnosti svih građana na području cijele BiH

Delegacija Socijaldemokratske partije BiH, predvođena predsjednikom Nerminom Nikšićem, nakon sastanaka sa poglavarima Katoličke crkve i Islamske zajednice u Bosni Hercegovini, kardinalom Vinkom Puljićem i reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, posjetila je i sjedište Mitropolije dabrobosanske u Sarajevu, gdje je održan sastanak sa mitropolitom g.g. Hrizostomom.

Članovi delegacije SDP-a su ovu priliku iskoristili da još jednom čestitaju mitropolitu na njegovom nedavnom ustoličenju, te izrazili nadu i uvjerenje da će njegovo djelovanje obilježiti plodotvoran rad za dobrobit kako pravoslavnog stanovništva, tako i svih građana BiH različitih uvjerenja i pripadanja.

Mitropolit je upoznat sa aktivnostima SDP BiH na izmjeni izbornog zakonodavstva, koje za cilj imaju osigurati ravnopravnu zastupljenost svih naroda u Domu naroda FBiH, ali i ravnomjernu zastupljenost svih građana u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Na sastanku je bilo riječi i o skupštinskoj inicijativi SDP-a vezanoj za konstitutivnost srpskog naroda u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Tom prilikom je naglašen stav partije o nužnom osiguranju ravnopravnosti svih građana različitih nacionalisti na području cijele države BiH, sa čime se mitropolit Hrizostom na sastanku i složio.

Izraženo je zajedničko uvjerenje da će u nadolazećem periodu doći do relaksacije političkih i ukupnih društvenih prilika u zemlji, te da će fokus pažnje javnosti konačno biti usmjeren na rješavanje stvarnih i životnih problema građana Bosne i Hercegovine, što je i jasna namjera SDP BiH iskazana u izbornom programu partije, koji je u fazi finalizacije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu