Bihać

Novi kilometar puta za Martin Brod

Premijer Hamdija Lipovača, čestitao je Dan USK, koji se obilježava na današnji dan te kazao da je uvođenje izvođača u radove na novom infrastrukurnom projektu dio aktivnosti kojima se obilježava rođendan Kantona.

SlikaU Martin Brodu je danas potpisan ugovor o asfaltiranju dijela regionalnog puta R- 408 Martin Brod – Kulen Vakuf. Ugovor su potpisali menadžeri Direkcije regionalnih cesta Unsko – sanskog kantona i izvođača radova Prijedor puteva.

Potpisivanju ugovora pristustvovali su premijer Hamdija Lipovača, predstavnici Nacionalnog parka „Una“ i mještani.

-Asfaltiraće se 995 metara puta u vrijednosti od 396 .000 KM. Sa realizacijom ovih projekata preostaje nam  još oko četiri kilometra makadamskog puta koji povezuje Martin Brod i Kulen Vakuf, kaže Amel Alagić, direktor Direkcije regionalnih cesta USK- a.

Izgradnja ovoga dijela puta od velikog je značaja za Nacionalni park „Una“, naglašava Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka "Una" i kaže da je putno povezivanje Martin Broda i Kulen Vakufa, te Orašca i Štrbačkog buka prioritet u planovima za razvoj Nacionalnog parka.

Premijer Hamdija Lipovača, čestitao je Dan USK, koji se obilježava na današnji dan te kazao da je uvođenje izvođača u radove na novom infrastrukurnom projektu dio aktivnosti kojima se obilježava rođendan Kantona.

– Poštujemo prošlost, odajemo počast braniteljima Bosne i Hercegovine i gradimo, to je poruka, kaže Hamdija Lipovača .

Sukladno potpisanom ugovoru radovi bi trebali biti završeni za 90 dana.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.