KO SDP BiH Sarajevo

Novi automobil za bolje zdravlje građana

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo smatra neprihvatljivim namjere novog ministra zdravstva KS, Rusmira Mesihovića o kupovini novog službenog vozila.

Naime, ministar Mesihović u budžetu Kantona Sarajevo koji danas treba biti usvojen, planira umanjiti sredstva za prevenciju i zaštitu zdravlja u iznosu od 45. 000 KM u svrhu kupovine novog službenog vozila.

U vremenu kada se susrećemo sa Coronavirusom i vanrednim mjerama s kojima se susreće Kanton Sarajevo neprihvatljive su ovakve odluke. SDP je stava da je vozni park Vlade Kantona Sarajevo i više nego dovoljan, te smatramo da je ovo nepotrebno trošenje budžetskog novca.

Također, smatramo skandaloznim da se u novom budžetu ukidaju sredstva predviđena za zaštitu zraka, te se ista prebacuju za izradu projektne dokumentacije za žičaru Hrasnica-Igman, kao i sredstva namjenjena za zaštitu prorode, koja se ukidaju radi povećanja putnih troškova i otpremnina za odlazak u penziju.

Ukoliko su ovo najavljenje promjene za dobrobit građana koje je nova vlada proklamovala, onda građani s pravom trebaju biti zabrinuti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu