KO SDP BiH Sarajevo

Novi automobil za bolje zdravlje građana

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo smatra neprihvatljivim namjere novog ministra zdravstva KS, Rusmira Mesihovića o kupovini novog službenog vozila.

Naime, ministar Mesihović u budžetu Kantona Sarajevo koji danas treba biti usvojen, planira umanjiti sredstva za prevenciju i zaštitu zdravlja u iznosu od 45. 000 KM u svrhu kupovine novog službenog vozila.

U vremenu kada se susrećemo sa Coronavirusom i vanrednim mjerama s kojima se susreće Kanton Sarajevo neprihvatljive su ovakve odluke. SDP je stava da je vozni park Vlade Kantona Sarajevo i više nego dovoljan, te smatramo da je ovo nepotrebno trošenje budžetskog novca.

Također, smatramo skandaloznim da se u novom budžetu ukidaju sredstva predviđena za zaštitu zraka, te se ista prebacuju za izradu projektne dokumentacije za žičaru Hrasnica-Igman, kao i sredstva namjenjena za zaštitu prorode, koja se ukidaju radi povećanja putnih troškova i otpremnina za odlazak u penziju.

Ukoliko su ovo najavljenje promjene za dobrobit građana koje je nova vlada proklamovala, onda građani s pravom trebaju biti zabrinuti.