Adnan Šteta za Avaz TV

Novca ima, nedostajalo je projekata, ali sad imamo i to

Problema u Kantonu Sarajevo, makar kada je riječ o saobraćaju, najblaže rečeno, ne manjka. Od cestovne infrastrukture, loše signalizacije semafora, javnog prijevoza koji je u katastrofalnoj situaciji, do parking prostora. O ovim temama za Avaz TV govorio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Kako je kazao, vremena više nema i nije pitanje može li se nešto uraditi – situacija je takva da se mora uraditi.

Činjenica je, ističe Šteta, da saobraćajna infrastruktura nije pratila razvoj Kantona Sarajevo u prethodnih dvadesetak godina.

– Pruga u Sarajevu nije promijenjena 40 godina, nov trolejbus u Sarajevo nije ušao od Olimpijade i to su porazne činjenice za jedan glavni grad – smatra Šteta.
Kako je kazao za Avaz TV, u toku je i ogromna reforma javnog prijevoza, koja će prije svega rezultirati novim zakonom o javnom prevozu, a koji će, između ostalog, tretirati i agencije prijevoznike.

U videu koji slijedi, između ostalog, saznajte još i kako i kada će biti riješen problem konstantnih gužvi u Sarajevu, ali i hoće li konačno biti izgrađena pruga na relaciji Ilidža – Hrasnica.

Avaz.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu