Adnan Šteta za Avaz TV

Novca ima, nedostajalo je projekata, ali sad imamo i to

Problema u Kantonu Sarajevo, makar kada je riječ o saobraćaju, najblaže rečeno, ne manjka. Od cestovne infrastrukture, loše signalizacije semafora, javnog prijevoza koji je u katastrofalnoj situaciji, do parking prostora. O ovim temama za Avaz TV govorio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Kako je kazao, vremena više nema i nije pitanje može li se nešto uraditi – situacija je takva da se mora uraditi.

Činjenica je, ističe Šteta, da saobraćajna infrastruktura nije pratila razvoj Kantona Sarajevo u prethodnih dvadesetak godina.

– Pruga u Sarajevu nije promijenjena 40 godina, nov trolejbus u Sarajevo nije ušao od Olimpijade i to su porazne činjenice za jedan glavni grad – smatra Šteta.
Kako je kazao za Avaz TV, u toku je i ogromna reforma javnog prijevoza, koja će prije svega rezultirati novim zakonom o javnom prevozu, a koji će, između ostalog, tretirati i agencije prijevoznike.

U videu koji slijedi, između ostalog, saznajte još i kako i kada će biti riješen problem konstantnih gužvi u Sarajevu, ali i hoće li konačno biti izgrađena pruga na relaciji Ilidža – Hrasnica.

Avaz.ba