Dr. Lagumdžija – ambasadorica Knotz:

Njemačka će nastaviti podržavati proces približavanja Zapadnog Balkana EU

Dr. Lagumdžija tom prigodom je zahvalio Vladi Njemačke na ukazanoj hitnoj pomoći u prevladavanju katastrofalnog stanja prouzročenog poplavama u BiH, koja nije bila izražena samo u novcu već i velikoj tehničkoj pomoći

Slika

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je veleposlanicu SR Njemačke u BiH Ulrike Maria Knotz.

Dr. Lagumdžija tom prigodom je zahvalio Vladi Njemačke na ukazanoj hitnoj pomoći u prevladavanju katastrofalnog stanja prouzročenog  poplavama u BiH, koja nije bila izražena samo u novcu već i velikoj  tehničkoj pomoći.

Razgovarano je o  pripremama za održavanje Donatorske konferencije za BiH i Srbiju, koja će se biti održana 16. jula u Briselu i gdje se očekuje aktivno učešće i liderstvo Njemačke.

Sagovornici su ocijenili pozitivnim opredjeljenje Njemačke da bude aktivan sudionik u procesu približavanja Zapadnog Balkana EU, a značajan korak u tom pravcu je konferencija  premijera, ministara vanjskih poslova i ministara ekonomije zemalja Zapadnog Balkana koju su za 28. kolovoz 2014. godine sazvali kancelarka Angela Merkel, ministar vanjskih poslova Njemačke  Frank-Walter  Steinmeier i vicekancelar i ministar ekonomije i energetike Sigmar Gabriel.

 Dr. Lagumdžija je izložio očekivanja od predstojećeg sastanka i zahvalio se na aktivnijoj ulozi Njemačke u regionu, a posebno u Bosni i Hercegovini. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.