Sead Jakupović

Nisam želio da SNSD vodi kampanju na bolu i nesreći prijedorskih žrtava

Sead Jakupović, predsjednik GO SDP Prijedor i predsjedavajući Skupštine Grada Prijedora, povodom današnje situacije na Skupštini, dao je sljedeću izjavu:

“Kao građanin Prijedora i neko ko je preživio pakao logora Omarske i Manjače i svega što se desilo u ovom gradu, potresen sam činjenicom da je nažalost već počela ružna predizborna kampanja koristeći skupštinu Grada Prijedora.

Nisam želio dozvoliti da pojedinci iz SNSD-a postignu svoj cilj i u skupštini Grada Prijedora vode predizbornu kampanju na bolu i nesreći prijedorskih žrtava i njihovih porodica.

Ja u tome neću da učestvujem i kao predsjedavajući Skupštine trudit ću se da se ovo tijelo ne zloupotrebljava za predizborne svrhe.

Već šest godina vodeći skupštinu Grada Prijedora činim sve da se izbjegnu ovakve i slične situacije i u tome sam i zahvaljujući koleginicama i kolegama odbornicima, Gradonačelnicima ali i ličnim zalaganjem uspijevao.

I ovim putem pozivam sve kolege odbornike, da u svojim istupima bilo u skupštinskim klupama bilo van njih ničim ne doprinose stvaranju nestabilne političke situacije u Prijedoru.

Također pozivam sve stanovnike našega Grada da i u buduće žive u međunacionalnoj toleranciji i suživotu.

Pozivam sve naše sugrađane koji žive i rade van Bosne i Hercegovine da iskoriste svoje građansko pravo i u oktobru na izborima daju podršku svojim kandidatima bez obzira iz koje političke opcije dolaze jer će na taj način pomoći svojoj lokalnoj zajednici.

Lažne borce za povratak i prava Bošnjaka i Hrvata u Prijedoru i Republici Srpskoj pozivam da za početak dođu živjeti u Republici Srpskoj kao što sam ja sa svojom porodicom učinio davno.

I na kraju poručujem da ću se dok god budem radio ovaj posao a i nakon toga truditi da budem od pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna kao i da ću uvijek davati svoj puni doprinos jačanju suživota u BiH”, navodi se u izjavi Jakupovića.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu