Lagumdžija

Nisam se bavio inicijativom za smjenu već posljedicama katastrofalnih poplava

Kao pojedinac, kao čovjek, kao ministar vanjskih poslova i predsjednik jedne stranke (Socijaldemokratske partije BiH), u proteklih 50 dana sam se posvetio isključivo pokušaju da doprinesem saniranju strašnih posljedica prirodne nesreće”, riječi su Zlatka Lagumdžije.

Slika

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija, nakon što na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu nije uspio zahtjev Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH za njegovu smjenu, izjavio je novinarima da se ni prije ove sjednice nije želio očitovati o toj inicijativi već je u proteklih 50 dana, otkako se pojavila, bio posvećen pokušajima da se Bosna i Hercegovina oporavi od katastrofalnih majskih poplava, najtežih u njenoj historiji.

"S druge strane, ljudi imaju pravo da se bave politikom i politikantstvom pa i da izaberu da li će se baviti time ili oporavkom zemlje.
Kao pojedinac, kao čovjek, kao ministar vanjskih poslova i predsjednik jedne stranke (Socijaldemokratske partije BiH), u proteklih 50 dana sam se posvetio isključivo pokušaju da doprinesem saniranju strašnih posljedica prirodne nesreće", riječi su Zlatka Lagumdžije.

I dalje će se baviti time, kaže, podsjećajući da je pred Bosnom i Hercegovinom donatorska konferencija u čiji uspjeh on vjeruje, kao i da predstoje njegovi kontakti s evropskim partnerima o prijeko potrebnom novcu za obnovu.

"Zima neće čekati, svaki dan je važan", izjavio je.

Na molbu novinara da prokomentira to što je ured revizora izrazio mišljenje ‘s rezervom’ o finansijskom poslovanju Ministarstva na čijem je on čelu, Lagumdžija  je kazao da je po njegovom stupanju na dužnost zatekao Ministarstvo "s čistim kecom iz upravljanja novcem" a da je za proteklih 2,5 godine ono napredovalo "od keca do četvorke", što je dobro mada nije najbolje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.