Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH

Nikšić: SDP BiH stoji iza Heleza i iza kompletnog Vijeća ministara BiH

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je, upitan u vezi s inicijativom SNSD-a za smjenu ministra odbrane BiH Zukana Heleza, sinoć u Sarajevu izjavio da zastupnici SDP-a stoje iza ovog Vijeća ministara BiH, kao što stoje iza kandidata SDP-a, ministra Zukana Heleza, i iza kompletnog Vijeća ministara.

Znate da je bilo inicijativa i za promjene nekih drugih ministara. Sve što možemo reći kad je to u pitanju, institiramo na zakonitom postupku prema svima isto. Tek dolazi u obzir bilo čija odgovornost, bilo koga, kad to utvrdimo kao povredu zakona”, kazao je Nikšić.

Podsjetimo, Klub zastupnika SNSD-a i Srpski klub u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputio je juče inicijativu za smjenu ministra obrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza.

U Inicijativi za rekonstrukciju Vijeća ministara smjenom Heleza navodi se da je za vrlo kratak period od kada je imenovan na mjesto ministra, odnosno od 25. januara, svojim izjava i postupcima učinio niz štetnih radnji koje su imale i imaju negativan utjecaj kako za resorno ministarstvo kojem pripada, tako i za Vijeće ministara.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.