Obilježavanje Dana Općine Neum

Nikšić: Radimo tako da želimo biti Vlada cijele Federacije

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić prisustvovao je jučer  obilježavanju Dana Općine Neum. Tim povodom premijer Nikšić obratio se prisutnim na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum.

Federalni premijer je u obraćanju, između ostalog, rekao kako se zalaže za politiku razgovora i kompromisa kao politiku kojom se ide naprijed. Istakao je i da put Bosne i Hercegevine u Evropsku uniju nema alternativu.

“Sve što smo radili, sve odluke donosimo jednoglasno. Radimo tako da želimo biti Vlada cijele Federacije”, kazao je premijer Nikšić.

Također je poručio je da će maksimalno biti na raspolaganje za sve projekte općine Neum. Federalna vlada je, podsjetimo,  Odlukom o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu, a u okviru tekućih i kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti – kantoni i općine, na posljednjoj sjednici za Općinu Neum izdvojila 125.000 na ime finansijske pomoći općinskom budžetu, te 440.000 KM za realizaciju projekta nabavke opreme za novu zgradu Općine Neum.

Obilježavanju Dana Općine Neum prisustvovali su i federalni dopremijer i ministar finansija Toni Kraljević, federalni ministar pravde Vedran Škobić i federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.