Stolac

Nikšić, Pudarić, Dizdar, Žuljević, Zagorčić u humanitarnoj akciji: “Pomozi i osvoji dres kapitena”

Jedan od inicijatora akcije je aktivista iz Stoca i zastupnik u Skupštini HNK Nerin Dizdar

Slika

U organizaciji osoba iz društveno-političkog života iz cijele BiH pokrenuta je humanitarna akcija “Pomozi i osvoji dres kapitena”, koja će trajati od 26. maja do 20. juna ove godine za pomoć ljudima koji su se našli u teškoj situaciji nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju.

Jedan od inicijatora akcije je aktivista iz Stoca i zastupnik u Skupštini HNK Nerin Dizdar.

Pojašnjava kako su od Darija Srne dobili njegov dres iz hrvatske reprezentacije te Šahtara, kao i potpisanu fotografiju. Nadalje, dres im je poklonio i kapiten bh. nogometne reprezentacije Emir Spahić, potom kapiten rukometnih Zmajeva Muhamed Toromanović, kapiten naše košarkaške reprezentacije Mirza Teletović koji je poklonio svoj dres iz Brooklyn Netsa, a darivali su ih i igrači Veleža koji su potpisali i poklonili jedan dres Rođenih.

Dodao je kako će u naredne tri sedmice svakoga petka biti objavljivana rang-lista sa najvišim uplatama, kako bi se motivisalo ljude da se takmiče i uplate najviši iznos što će im osigurati da izaberu dres po želji, a uz to pomognu ljudima u nevolji.

Organizacijski odbor akcije čine: Nerin Dizdar, predsjednik – predsjednik Komisije za obrazovanje, kulturu, sport i mlade pri Skupštini HNK, te članovi: Nermin Nikšić (premijer FBiH), Svetozar Pudarić (potpredsjednik FBiH), Šerif Špago (predsjedavajući Skupštine HNK), Zijat-Zijo Musić (zastupnik u Domu naroda FBiH), Aner Žuljević (zastupnik u Domu naroda FBiH), Osman Macić (zastupnik u Skupštini HNK), Albert Šunjić (zastupnik u Skupštini HNK), Amer Zagorčić (ministar privrede HNK), Ilija Cvitanović (ministar saobraćaja i komunikacija HNK), Marinko Petrić (ministar za boračka pitanja HNK) i Nikola Raguž (direktor EP HzHB Stolac).

Pravo učešća imaju svi zainteresovani građani iz zemlje i inozemstva, kao i pravne osobe registrovane na teritoriji BiH, a ono se stiče uplatom bilo kojeg novčanog iznosa na račun udruženja Forum mladih i to: 

Uplate iz zemlje na račun broj: 1020010000008413

Uplate iz inozemstva:
BANKA: UNION BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: UBKSBA22
IBAN KOD: BA391020010000008413

Uplatnica mora sadržavati potpune podatke o uplatitelju, uključujući kontakt informacije (adresa, broj telefona ili mobitela i e-mail) što mora biti vidljivo na bankovnom izvodu. Kao svrhu uplate naznačiti “učešće u humanitarnoj akciji”. 

Privremeno stanje odnosno lista uplatitelja sa navedenim iznosima uplate od najvećeg do najnižeg će biti objavljena na Facebook stranici udruženja Foruma mladih Stolac 30. maja, 6. juna i 13. juna. Konačna lista će biti objavljena 20. juna po zaključenju akcije. Dodjela nagrada – dresova, nakon kontaktiranja dobitinka će biti izvršena javno, 21. juna. Mjesto i vrijeme izvlačenja dobitnika će biti objavljeni putem medija i Facebook stranice udruženja kada će biti izvučena imena dvojice sretnih dobitnika preostalih dresova.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.