Gostovanje na N1

Nikšić: Okanite se SDP-a, recite građanima šta ste do sada uradili

Predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić, govoreći za N1 kazao je da vladajućoj koaliciji ponestaje ideja, dok se BiH nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Kazao je da je vrijeme za polaganje računa, a vladajućima je poručio: “Okanite se SDP-a i kažite građanima šta ste uradili”.

“Svako malo prozivaju kroz medije za ono što nisu uradili, i proizvaju prethodnu vladu i SDP. Ja ne želim građane opterećivati tom pričom, mi smo radili i gradili, nosimo teret odgovornosti za ono što je urađeno i što nije urađeno”, kazao je Nikšić.

“Mi smo izgradili 60 kilometara autoputa, a oni 60 metara trotoara. Mi smo dizali penzije, vraćali dugove koji su nam ostavili SDA i HDZ”, izjavio je Nikšić.

U razgovoru sa Zvonkom Komšićem kazao je da je pozvao čenike da se izjasne, da li oni stoje iza ove vlade, parlamentarne većine, premijera i slično.

“Nama je cilj da do 2018. godine nanesu što manju štetu građanima”, izjavio je Nikšić.

“Mi smo spremni učestvovati u izradi novog izbornog zakona, mi nećemo zakon koji će BiH podijeliti i dovesti do gorih rješenja”, kazao je dodavši da je SDP spreman da kao opozicija bude dio rješenja.

“Prijetnje da će BiH biti pretvorena u Mostar je nešto što zaslužuje pažnju javnosti. Izbora će biti”poručio je Nikšić.

On se nada da će građani repoznati da SDA i HDZ nisu ispunili obećanja, a obećao je i formiranje građanskog bloka lijevo orijentiranih partija koje dijele vrijednosti antifašizma.

“Svi oni koji žele biti dio bloka – dobro su došli, DF, Građanski savez i ostali”, izjavio je Nikšić.

Kazao je da pretpostavlja da će taj blok imati zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH, ali još je rano govoriti o imenima. O tome će više govora biti nakon zajedničke sjednice partija u septembru.

A da li će imati kandidata za bošnjačkog ili hrvatskog člana Predsjedništva BiH?

“Nismo se opredijelili još, možda će biti dva”, kazao je.

Za kraj je poručio: “Ne osporavamo nikome ništa, svako može da bude dio nacionalnog korpusa, ali vrijeme je da postanemo malo više Bosanci i Hercegovci”.

(ba.n1info.com)


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu