Nikšić: Denis Bećirović je budućnost SDP-a

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, gostujući u Pressingu na N1 govorio je o formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini nakon održanih izbora. Također, kako je otkrio, Denis Bećirović će biti SDP-ov delegat u Domu naroda Parlamenta BiH u Klubu Bošnjaka.

AMIR ZUKIĆ: Denis Bećirović je osvojio skoro 200.000 glasova, 54.000 više nego cijela stranka. Zašto za tog čovjeka nema mjesta u stranci sada, zašto se povukao iz političkog života?

NERMIN NIKŠIĆ: Denis Bećirović je potpredsjednik SDP-a, kako nema mjesta? To je čovjek na kojem je sigurno budućnost SDP-a. Denis je čovjek koji će imati svoje mjesto i u parlamentarnom radu i u narednom periodu, a svakako i na drugim pozicijama ukoliko pokaže interes. On i na ovaj način pokazuje razliku između Denisa Bećirovića i drugih kandidata. Denis je univerzitetski profesor i za razliku od nekih drugih ima svoje radno mjesto i izvan politike. On će biti sigurno budućnost SDP-a.

AMIR ZUKIĆ: Hoćete li mu ponuditi neku poziciju?

NERMIN NIKŠIĆ: Naš je plan, želja, evo sad ću prvi put reći, da Denis Bećirović bude delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. A sasvim izvjesno, ukoliko SDP bude participirao u vlasti, da Denis Bećirović može imati svoje mjesto i kompetentno obavljati bilo koju poziciju ukoliko pokaže interes. Denis je dio SDP-a, potpredsjednik. Denis je pobijedio, samo zbog ponašanja CIK-a spriječeno je ponovno brojanje da se utvrde činjenice i stvarno stanje. CIK je potpuno izgubio kredibilitet. Učinit ćemo sve da sankcionišemo taj rad.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu