Nikšić: BH blok ostaje opozicija na federalnom i državnom nivou

BH blok ostaje opozicija na federalnom i državnom nivou, izjavio je novinarima nakon sastanka u Sarajevu predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, javlja Patria.

„Nije bilo lako doći do zaključka“, rekao je Nikšić, nakon sastanka sa Željkom Komšićem i Predragom Kojovićem, predsjednicima DF-a i Naše stranke, koji sa SDP-om čine koaliciju lijevih stranaka u Bosni i Hercegovini, nazvana BH blok.

Član Predsjedništva i lider DF-a Željko Komšić izjavio je da se do ovakve odluke došlo uime očuvanja BH bloka.

„Nama je bitno da čuvamo BH blok i da u ovom sastavu, ili širem, dočekano naredne izbore“, rekao je Komšić.

Predsjednik Naše Stranke Predrag Kojović kazao je da je danas bitan datum. „Rekli smo ne nacionalnim strankama“, rekao je Kojović.

„Vjerujem da kao BH blok možemo okupiti dovoljan broj ljudi i u Republici Srpskoj i u Hercegovini, i da krenemo u stvaranje bolje Bosne i Hercegovine“, dodao je predsjednik Naše stranke.

Izvor: Patria


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu