Zukan Helez

Niko ne smije da dira u suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez bio je domaćin tradicionalnog prijema u povodu Ramazanskog bajrama, održanog danas u Domu Oružanih snaga BiH, prenosi Fena.

Bajramski prijem je upriličen za poslanike Ministarstva odbrane i pripadnika Oružanih snaga BiH, za predstavnike svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini, diplomatski i vojnodiplomatski kor akreditiran u BiH, za predstavnike kulturnog, javnog i vjerskog života u BiH, akademske zajednice, kao i predstavnike međunarodnih organizacija u BiH.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik ministra obrane Sleven Galić, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH general bojnik Ivica Jerkić, zapovjednik snaga EUFOR-a u BiH general bojnik Helmut Habermayer, generalski kor Oružanih snaga BiH, kao i druge zvanice i gosti.

Ministar Helez je zahvalio zvanicama na prisustvu, au svom obraćanju ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja vjerskih blagdana i drugih praznika u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

U svom obraćanju ministar Helez je istakao da je vrijeme koje je iza nas, vrijeme dobročinstva i da je on kao ministar odbrane ponosan na pripadnike OS BiH i naposlenike MO BiH, koji su u vremenu koje je prethodilo Ramazanu, Uskrsu i Vaskrsu, pokazali izuzetnu ljudsku dobrotu i hrabrost, pomažući nesretnim u razornim zemljotresima u Turskoj i Siriji putem svog fizičkog angažmana u mjestima nesreće.

– Pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH su, i nakon zemljotresa, u tišini, ne eksponirajući se medijski, prikupili značajna financijska sredstva za pomoć pogođenim stanovnicima Turske i Sirije u razornom zemljotresu, i na taj način pokazali odanost svojoj misiji, a to je pomoć nesrećenim u slučajevima prirodnih katastrofa i nesreća – kazao je ministar Helez.

On je još jednom naglasio da je jedan od njegovih glavnih prioriteta poboljšanja uvjeta života i rada pripadnika OSBiH, što se dijelom već i ostvarilo pravovremenim usvajanjem budžeta institucija Bosne i Hercegovine, čime je došlo do povećanja plaća uposlenih u institucijama odbrane BiH.

Ministar se u svom obraćanju dotakao i trenutne političke situacije u zemlji, kazavši da “niko ne smije da dira u suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine”, te pozvao sve političke predstavnike u zemlji da spuste tenzije i da se okrenu rješavanju egzistencijalnih pitanja svih naroda i građana ove zemlje i da rade na implementaciji 14 prioriteta koje je BiH postavila Evropska komisija, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.