Nikšić

Ni jedna politička funkcija nije vrijedna ni jedne mrtve glave

Drago mi je da to nije preraslo u rušilačke pohode po cijeloj BiH i zahvaljujem se svima onima koji su doprinijeli smirivanju situacije, istakao je Nikšić

Slika

U ovom trenutku je vrhunski prioritet smiriti stanje u zemlji i napraviti ponovno da je policija ta koja održava red i mir da imamo sigurnost odnosno da ljudi ne razmišljaju kako će u ponedjeljak na posao i kako će im djeca u školu  – kazao je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić gostujući večeras u Dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na FACE TV.  

S obzirom da je Hadžifejzović prvi dio gostovanja premijera ustupio kolegici s HTV-a, Nikšić je dao intervju za Hrvatsku televiziju.   

Odgovarajući na njeno pitanje da li razmišlja o ostavci nakon što su određeni kantonalni premijeri podnijeli ostavke navodi da "ni jedna politička funkcija nije vrijedna jedne mrtve glave, tako ni funkcija premijera Federacije BiH".

– Krajnje je licemjerno i potpuno neodgovorno povući se u ovom trenutku a da se ne zna ko je taj ko preuzima odgovornost u Federaciji za stanje u Federalnoj vladi. Vrhunski cijenim patriotskim činom raditi ovo do tog trenutka  – konstaovao je Nikšić, dodajući da će štiti institucije Federacije BiH bilo da radi dva sata, dva dana, dva mjeseca ili do izbora.

Istakao je spremnost da će "svoju funkciju prepustiti u svakom trenutku onima koji na legalan sistem u Parlamentu imaju većinu da mogu zvanično postaviti nekoga ko će odgovarati za stanje u Federaciji BiH" 

Na pitanje da nasilje nije slučajno, pri čemu se spominje ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, koji je ranije za HTV rekao da "poručuje da vandali nisu oni koji su palili, vandali su na vlasti".

– To govori i kvalifikuje ministra sigurnosti BiH. On je sinoć gostujući na Face TV rekao da daje podršku onima, koji su u tom trenutku praktično rušili i palili zgradu Predsjedništva BiH, Kantona Sarajevo i Općine Centar. Nemam nikakve materijalne dokaze da to stoji, ali takvim izjavama ne možete ništa drugo reći nego da daje podršku onima kojima su u rušilačkom napadu rušili institucije BiH  – kaže Nikšić.

– Drago  mi je da to nije preraslo u rušilačke pohode po cijeloj BiH i zahvaljujem se svima onima koji su doprinijeli smirivanju situacije. Čista je sreća i hvala Bogu da nije pala ni jedna mrtva glava u prosvjedima – rekao je Nikšić u interjuu za HTV.

Izrazio je nadu da će se tenzije smiriti i da će svi shvatiti da ni jedan problem u BiH neće se riješiti na način da se ruše institucije BiH".

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.