Vojin Mijatović za BNTV

Ni ANP, ni Čovićev izborni zakon, ni šuplje deklaracije nisu nikakav razlog za neformiranje Vijeća ministara BiH

Politika uslovljavanja u BiH trenutno je glavna kočnica u formiranju vlasti. Za to vrijeme stoje brojni projekti, najviše štete trpe građani, a mladi napuštaju zemlju, poručeno je u emisiji “Izazovi” BN TV.

Tri političke partije – SNSD, SDA i HDZ BiH, koje su se proglasile izbornim pobjednicima, započele su proces formiranja vlasti, ali svaki dosadašnji dogovor završavao je neuspjehom. Tako je bilo i posljednji put.

Ni ANP, ni izborni zakon Čovićev, ni šuplje deklaracije nisu nikakav razlog za neformiranje Savjeta ministara BiH, a ako ćemo da budemo do kraja precizni, svega toga nema pa nema ni federalne vlade. Dakle, nastavlja se ta matrica. Njima odgovara upravo ovakva BiH, podijeljena, nesređena, koja ne funkcioniše. Oni imaju svoje pašaluke koje su podijelili, sa svojim kriminalnim etnonacionalnim grupama vladaju već 20 i kusur godina i vrijeme je da u BiH stvari nazovemo pravim imenom”, kazao je Vojin Mijatović iz SDP, koji je rekao da je neophodna smjena generacija na poliitčkoj sceni RS i BiH.