Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za N1

Ni Andrej Plenković, ni bilo ko iz našeg susjedstva, ali i iz Turske, neće odlučivati o BiH

Nakon što je u Večernjem listu dao intervju u kojem je govorio i o Hrvatima u BiH i spomenuo reorganizaciju teritorijalnog ustroja BiH, predsjednik HDZ-a i premijer Hrvatske Andrej Plenković, rekao je danas da nije govorio o uvođenju novih teritorijalnih jedinica u BiH, već o suživotu između tri konstitutivna naroda.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, kaže kako Plenković spada u plejadu političara, koji nastoji da se dodvorava svojim biračima u BiH pri čemu nastoji da skrene pažnju sa stvarnih problema u Hrvatskoj.

“Očito je da se ta briga svodi od izbora do izbora. Svake 4 godine se sjete kada im trebaju glasovi i onda se to koristi u predizborne svrhe, zapaljivom retorikom, navodnom brigom. Vrlo je jasno da gospodin Plenković, ni bilo ko iz našeg susjedstva, a Boga mi i oni još dalje, iz Turske, neće odlučivati o sudbini BiH. O sudbini BiH i njenom teritorijalnom ustroju odlučivače građani BiH i narodi u BiH”,  kaže Nikšić

Nikšić dodaje da se očigledno radi o retorici u svrhu predizborne kampanje, odnosno da je ovo u svrhu dobijanja glasova kako bi se osigurali mandati u hrvatskom Saboru.

“Logično je da “puca” u one koji su mu ovom trenutku najveći politički protivnici koji su prema anketama u par procenata, ako čak nije SDP sa Restart koalicijom i ispred HDZ-a. Jasna je poruka koju na taj način želi poslati gospodin Plenković kako se o Hrvatima u BiH brine samo HDZ”, dodaje Nikšić

Kakva je briga o Hrvatima u BiH, kaže Nikšić, od strane i hrvatskog i domaćeg HDZ-a, najbolje govori činjenica da se sve više Hrvata u BiH iseljava iz zemlje u potrazi za boljim životom.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu