Saša Magazinović

Neviđeno poniženje države i Granične policije BiH

Zabrinjavajuće loši uslovi rada Granične policije Bosne i Hercegovine potakli su Sašu Magazinovića, zastupnika Parlamentarnoj skupštini BiH i Predsjednika Glavnog odbora SDP BiH, da ova pitanje aktuelizira u parlamentarnim klupama. On traži da se javnost upozna da li postoji analiza stanja i uslova rada Granične policije, te šta je posljednjih godinu dana konkretno urađeno na unaprjeđenju graničnih prelaza i poboljšanja uslova rada Granične policije BiH.

Magazinović upozorava kako na određenim graničnim prelazima naša Granična policija nema čak ni adekvatne osnovne uslove za zadovoljavanje higijenskih i fizioloških potreba, što je neviđeno ponižavanje države i Granične policije Bosne i Hercegovine.
„Kao i ranijih godina, brojni su primjeri neadekvatnih infrastrukturnih pretpostavki, ali i nepoštivanja države i njenih obilježja kroz pocijepane i/ili prljave državne zastave. Imajući sve to u vidu, tražimo odgovor, ali i sugestiju šta Parlamentarna skupština može uraditi da se stanje značajnije poboljša“, kazao je Magazinović.
Pitanje je upućeno direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću, s ciljem da se – kako kaže Magazinović – stane uz ljude koji nose grb ove države na uniformi i preko čijih leđa se lomi nemar i zapostavljanje vlasti.

„Pri tome ne treba zaboraviti da je prema odredbama Zakona o graničnoj kontroli, Uprava za indirektno oporezivanje BiH ta koje je nadležna za izgradnju, dogradnju, obnovu, upravljanje i održavenje objekata i infrastrukture na graničnim prelazima. Pozivam predstavnike svih nadležnih institucija da ne pribjegavaju prebacivanju odgovornosti, nego da u okviru svojih mogućnosti učine sve što mogu da unaprijede stanje na graničnim prelazima. Zbog nečijeg nemara i nesposobnosti naši policajci rade u katastrofalnim uslovima. S pravom se možemo zapitati ima li uopšte kraja sramoti koju ova vlast donosi državi i njenim građanima“, ističe Magazinović.

Poslaničko pitanje Saša Magazinovića možete pogledati ovdje:


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu