Zukan Helez

Nesposobni Salko Bukvarević mora odmah podnijeti ostavku zbog svog nerada, bahatosti i vrijeđanja inteligencije boraca

Zukan Helez, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH pozvao je ministra demobilisanih boraca FBiH Salku Bukvarevića da se, u skladu sa svojim moralnim (ako ih ima) mogućnostima, izvini borcima za svoj nerad, bahatost i vrijeđanje inteligencije prvenstveno boraca, a zatim i cjelokupne javnosti!

„Više od hiljadu dana boravka na vlasti je ministru Bukvareviću, njegovim saradnicima i kolegama iz Vlade trebalo da napišu i u parlamentarnu proceduru upute Prijedlog zakona na čitavih 21 stranicu!

Dakle, mjesec i po u prosjeku im je trebao da ispišu jednu stranicu, što ne govori o njihovoj studioznosti i dobronamjernosti, već o klasičnom iživljavanju nad strpljenjem i zdravorazumskim ponašanjem!

Pred poslanicima Zastupničkog doma federalnog Parlamenta našla su se dva zakona, koja bi trebala, a koja istovremeno, ne rješavaju niti jedan od zahtjeva demobilisanih boraca!
Zakon od 21 stranicu i 60 članova u čak 12 članova kaže “u skladu sa mogućnostima” rješavaće se…

U praksi to znači da, ukoliko imate 30.000 ljudi kojima ste dužni obezbijediti primanja, a mogućnosti imate tek za njih 4.000, da Zakon poprima oblik igre na sreću u kojem najsretniji (čitaj stranački odabrani) imaju šansu za dobitak. Gospodo, nećemo ovako!

Ovaj Zakon sa nadimkom “u skladu sa mogućnostima” u ovakvoj formi ne smije proći“, naveo je Helez.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu