Nermin Nikšić

Nermin Nikšić uputio čestitku novom predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom i premijeru Sjeverne Makedonije i predsjedniku SDSM-a Zoranu Zaevu.

„Koristim ovu priliku da vama, rukovodstvu partije i cijelom Socijaldemokratskom savezu čestitam na uspješnoj realizaciji izbornih aktivnosti i velikoj pobjedi socijaldemokrata, velikoj pobjedi druga Steve Pendarovskog, predsjednika svih građana Sjeverne Makedonije.

Talasi pozitivnih promjena u vašoj zemlji su nezaustavljivi, građanke i građani to prepoznaju i to je sasvim jasno. Vaša sposobnost, vaša snaga, istrajnost i jedinstvo se više ne može narušiti i to je uspjeh za primjer svima nama u regiji.

Vjerujem da će se uskoro, kad Sjeverna Makedonija i zvanično dobije novog predsjednika, NATO i EU obogatiti sa vama kao zemljom članicom. Vaš put i uspjesi, koji su rezultat političke i demokratske borbe za pravdu i budućnost zemlje, uzor je svim socijaldemokratama. Sve što radite daje i nama dodatnu snagu kako bi savladali one koji rade protiv interesa svih građana.

Nedvojbeno se pokazalo da politika, koja zagovara jednaka prava za sve, ima šansu kada se odbaci strah i kada se stvori sistem u kojem nije moguća izborna prevara i krađa. Iskazujem zadovoljstvo činjenicom da naše dvije partije imaju dobre odnose i radujem se budućoj saradnji“, navodi se u čestitci predsjednika SDP BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu