Press zastupnika SDP-a

Nerad Vlade ZDK, problemi građana na margini

Zastupnici SDP-a u Skupštini ZDK, Mladen Simić, Rifat Delić i Maida Tanović, jednoglasnog su mišljenja da aktuelna Vlada i vladajuća većina do sada nije učinila ništa, odnosno da se sve vrijeme bave perifernim stvarima, dok su građani i njihovi problemi na potpunoj margini.

„Šta je to Vlada i Skupština uradila od imenovanja, slobodno možemo reći, ništa. Vlada se bavi perifernim stvarima, a sve to djeluje kao jedan stranački skup gdje možete vidjeti predstavnike Vlade i ministre kako obilaze stranačke skupove. Vjerovatno je za njih već krenula kampanja, a u isto vrijeme građani su na potpunoj margini“, rekao je zamjenik predsjedavajućeg i zastupnik u Skupštini ZDK, Mladen Simić.

Zadnja sjednica Skupštine održana je krajem oktobra, a prema svim najavama naredno zasjedanje može se očekivati tek krajem decembra i to zbog usvajanja Odluke o privremenom finansiranju.

„Povod za ovu konferenciju za novinare je blago rečeno nedopustivo i neodgovorno ponašanje i ophođenje prema budžetu, javnim resursima i prema građanima ZDK, ja bih nazvao privatne a ne Vlade ZDK, na čijem je čelu premijer Mirza Ganić“, smatra Rifat Delić, šef kluba zastupnika SDP-a u Skupštini ZDK.
„Ono što je ova Vlada naslijedila od predhodne, jeste da krši zakone. Oduzimaju mogućnost javne rasprave o budžetu, da građani i mi kao zastupnici nemamo pojma kako će taj Nacrt izgledati, niti da možemo amandmanski djelovati. Tako će odluka o privremenom finansiranju ponovo biti donesena na sjednici krajem decembra“, mišljenje je Maide Tanović, zastupnice SDP-a u Skupštini ZDK.

U SDP-u dodaju da je za Vladu i Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona do sada prioritet bila podjela direktorskih i savjetničkih pozicija, dok istovremeno 400 bitnih tačaka i inicijativa od interesa za sve građane i dalje čeka uvrštavanje na dnevni red. Do kada, pitaju se u KO SDP BiH ZDK.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu