Irfan Čengić

Nemamo novu Vladu FBiH i za to su odgovorni izborni pobjednici i njihovi privjesci

Prilikom diskusije o Izvjestaju o radu Vlade FBiH za 2019. godinu zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u federalnom Parlamentu Irfan Čengić pitao je da je li icemjerno današnje online zasjedanje – za parlamentarce važi stanje nesreće odlukom Vijeća ministara BiH, a kada treba isplatiti subvencije privredi onda za njih ne važi stanje nesreće.

“20 mjeseci nakon održanih izbora građani nemaju Vladu FBiH, i za to su odgovorni izborni pobjednici i njihovi privjesci. Sedam ministara paralelno sjedi u Vladi i zakonodavnim organima, pozivam ih da slijede primjer Salke Bukvarevića i podnesu ostavku na jednu poziciju”, pozvao je Čengić ministre u Vladi FBiH.

Napominje da je ministrica obrazovanja podnijela ostavku, da ministar zdravstva zbog zdravstvenih problema ne radi u punom kapacitetu, te da je ministru rada i socijalne politike njegova stranka tražila da podnese ostavku zbog slučaja Pazarić, te na kraju Premijer ima sudsku zabranu da razgovara sa članovima Vlade FBiH.

Smatra da ova Vlada nije transparentna, ne radi predano 24/7, nemaju plan i viziju, te ne rade pošteno.

“Na strani 368. možete jasno vidjeti stotine zakonskih i podzakonskih akata koje Vlada FBiH nije pripremila, a sama je sebi postavila te zadatke. Pored toga dodatne stotine zakona nisu ni stavili u Plan rada”, zaključio je Čengić.

klix.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu