Mirsad Mešić

Nemam razloga da vjerujem u pretjerani optimizam Dragana Čovića

Iako je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH, najavio da bi u sljedećih deset dana moglo doći do dogovora u vezi s izmjenom Izbornog zakona BiH i da će u tom razdoblju morati biti ponuđena rješenja, čime bi se relaksirali odnosi u BiH, njegove kolege iz drugih stranka nisu tako optimistične. Čović, također, tvrdi da bi i parlament BiH mogao za deset dana provesti parlamentarnu proceduru i usvojiti izmjene Izbornog zakona BiH, pišu Nezavisne novine.

Mirsad Mešić (SDP BiH), zastupnik u Zastupničkom domu BiH, kazao je da ne vjeruje da će doći do pozitivnih pomaka kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona.

”Nemam razloga da vjerujem u pretjerani optimizam Dragana Čovića, jer je on i dosad bio optimista bez podloge”, kazao je Mešić.