Vojin Mijatović

Nek se Demokratska fronta ogradi od Osmana Sušića i njegovih uzvika “Srbe na vrbe”!

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, osuđuje neprimjeren čin donedavnog člana Glavnog odbora Demokratske fronte Osmana Sušića, koji je na utakmici, koja se desila 2004. godine, u delirijumu uzvikuje “Srbe na vrbe”.

„Bez obzira što se isto desilo prije 15 godina i što istog čovjeka ne poznajem lično, ovo govori o stanju u našem društvu i o istinitosti politika koje se u javnosti zastupaju.

Dragi Osmane, za razliku od tebe ja volim sve ljude u ovoj zemlji i ne postoji euforija u kojoj bi ovako nešto pomislio, a kamoli izgovorio.

Ti si Osmane profesor na sarajevskon Univerzitetu i neko ko oblikuje nove generacije, ako je ovo matrica kojom se rukovodiš, strašna nam je budućnost.

Osmane, Bosna i Hercegovina treba biti zemlja za sve nas, ni bošnjacka, ni srpska, ni hrvatska i ovakve izjave, kad god da su se desile, moraju naići na zestoku osudu. Iskreno se nadam da ovo nije politika stranke u kojoj si ostao član.

Pozivam čelnike Demokratske fronte da se u potpunosti ograde od svog bivšeg člana Glavnog odbora i da m, zbog ovakvog ramišljanja, uskrate članstvo.

Na kraju Suade, to što si izgovorio, uradio si zagrnut zastavom tvoje i moje zemlje Bosne i Hercegovine, a to ne ide, ta zastava je suprotno upravo svemu tome što si izgovorio“, naveo je Mijatović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu