Nedžad Mešić

Rođen 21.01.1968. godine u Bihaću gdje je završio srednju i osnovnu školu. Pravni fakultet je studirao u Banja Luci, koji je, nakon dvije godine, morao prekinuti zbog početka rata u BiH. Nakon rata diplomirao je na Pravnom fakultetu u Bihaću i stekao zvanje diplomirani pravnik. Društveno angažovan u raznim sportsko rekreativnim udruženjima. Potpredsjednik je mjesne zajednice Ozimice 1, najmnogoljudnije mjesne zajednice u Gradu Bihaću (preko 12 000 stanovnika) od 2013. godine, gdje svakodnevno aktivno učestvuje u rješavanju životnih problema građana kao i na uređenju komunalne infrastrukture i gradskih prostora navedene mjesne zajednice. Trenutno obnaša dužnost Sekretara Gradske organizacije SDP BiH Bihać. Obzirom da mu je veoma dobro poznata problematika rada mjesnih zajednica u Gradskom vijeću će se angažirati na boljoj organizaciji i radu mjesnih zajednica i kvalitetnijoj komunkaciji između savjeta mjesnih zajednica i gradskih službi.