OO SDP Jablanica

Nedopustivo ukidanje privremenog korištenja javne površine pojedinim privrednim subjektima

Ukidanjem Rješenja o odobrenju privremenog korištenja javne površine pojedinim privrednim subjektima u Jablanici, izvršna vlast naše Općine na čelu sa načelnikom još jednom je pokazala da, osim što nema sluha, nema ni znanja da stvori normalno poslovno okruženje lišeno bilo kakvog uticaja politike, u kojem bi poslovni subjekti imali podjednak tretman.

Ovim potezom vlast koja nas godinama vara i laže o novim radnim mjestima, gasi i postojeća radna mjesta provodeći politiku šikaniranja i maltretiranja poštenih privrednika koji ne pripadaju njihovom jatu i koji poštuju Zakone države, a u korist tzv.privrednika koje štite i protežiraju iz samo njima znanih razloga.

Nepoznavanje elementarnih ciljeva definisanih u strateškim dokumentima naše Općine samo je jedna kockica u mozaiku iz kojeg proizilaze loše odluke i vrlo jasno pokazuje svu nesposobnost aktuelne jablaničke vlasti.