Saša Magazinović

Nedopustivo je da Tegeltija ne zna šta se nalazi u Programu reformi

Zastupnik SDP-a BiH Saša Magazinović bio je jedan od šest članova Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH koji danas nisu podržali imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo, Tegeltija je dobio zeleno svjetlo, a podršku mu je, uz šest protiv, dalo osam članova Komisije.

– Za mene je nedopustivo da neko ko preuzima tako važnu poziciju kaže da „nema želje da zna šta je u dokumentu koji je usvojilo Predsjedništvo, a da pritom zna da je Predsjedništvo uradilo dobar posao, iako ne zna šta piše u dokumentu“ – rekao je novinarima Magazinović.

Tegeltijino imenovanje od strane Komisije sažeo je u u jednu rečenicu: „Drži vodu dok majstori odu“ – dok se Tegeltija ne imenuje, a poslije nek nam je Bog na pomoći.

– Ja ne vidim da je ovdje postignut bilo kakav konsenzus, nego je ovo samo otkočen proces formiranja vlasti, koja će po ovim važnim pitanjima biti zakočena odmah u narednoj godini – mišljenja je Magazinović.

Smatra da ćemo svi zajedno još jedan mandatni period biti taoci nepostojanja konsenzusa u okviru Vijeća ministara o vrlo važnim pitanjima, kao što su NATO integracije

– Drugi razlog zbog kojeg ja nikako ne mogu podržati gospodina Tegeltiju je što je on, popunjavajući obrazac o ličnim informacijama, koji je dužan popuniti po Zakonu o Vijeću ministara, unio netačan podatak – što predstavlja i krivično djelo. Na pitanja da li je imao izrečenu kaznu za krivično djelo i da li je imao podignutu optužnicu, on je odgovorio sa „ne“, što nam je javno objasnio da nije bio takav slučaj. Ja ne mislim da su ljudi koji su bili presuđeni za bilo šta moralno podobni, pa čak onda i kad im zakon odgovara, da vrše ovako jednu visoku funkciju – dodao je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu