Nedim Kucalović

Pohađao Srednju ekonomsku školu u Čeliću i stekao zvanje ekonomskog tehničara 2001. Upisao Ekonomski fakultet-smjer računovodstvo i finansije u Brčkom te na istom uspješno diplomirao 2006. g. Već 2005. godinu dana prije diplomiranja i sticanja zvanja dipl.oec. zaposlio se u privatnoj firmi “Zejčirović” Doo Čelić koja je u tom periodu imala cca 200 zaposlenih radnika. Radio je na poslovima računovodstva i finansija : finansijsko –trgovinsko-materijalno knjigovodstvo, obračun plaća i obaveza na plaće , Izrada M2,M4,MIP,GIP I DP obrazaca, ino plaćanje obaveza prema stranim komitentima(obrazac 1450), poslovi kompenzacija (domace i Ino) , poslovi osiguranja vozila (putničkih i teretnih vozila) koje sam radio za Raiffaisen,a kasnije Uniqa Osiguranje, izrada raznih vrsta dokumenata (upita,ponuda,obavijest,ugovori,prekidi ugovora za radnike) koje se koriste u svakodnevnim poslovima, izrada raznih projekata i investicionih planova, Cash flow analiza, izrada raznih statističkih izvještaja, knjiženje ulaznih – izlaznih računa, fakturisanje te druge adminitrativne poslove.

Posjeduje certifikat “Evidencije o PDV-u”,”Obračun i plaćanje PDV na promet usluga”,”prekomjerni kalo,rastur,kvar i lom”, te “Popis i pripremne radnje za izradu godišnjeg obračuna” – izdatih od Udruženja – Udruge računovođa i revizora Tuzlanskog kantona BiH.

Od mjeseca marta2008. god. prelazi u Upravu za Indirektno/neizravno oporezivanje u RC Tuzla te radi kao stručni saradnik-carinski inspektor na prijemu dokumenata do septembra 2009.
Bio sje član upravnog odbora Javne ustanove “Biblioteka” Čelić od 2008.god.

Ima položen Stručni upravni ispit za visoku školsku spremu za rad u državnim organima BiH polozen pred komisijom Ministarstva pravde BiH.
Posjeduje izuzetno znanje za rad na računarima, od stranih jezika govori engleski jezik te ima položen vozački ispit “B” kategorije.

Aktivno koristi računar 15-ak godina. Rad u svim operativnim sistemima,Internet ,Elektronska pošta ,Paket Microsoft Office (Word, Excel,PowerPoint)

Završio je kurs Informatike i Engleskog jezika u januaru 2010. godine koji su organizovani od strane omladinskog centra “Promo” Brcko DC.

Od mjeseca Augusta 2011. Godine ponovo je angažovan na poslovima računovodstva i finansija u firmi Nedim građenje Doo Čelić , a od Septembra 2012. godine radio je na istim poslovima ali u firmi Tehnograđa d.d. Brčko. 2013 godine ponovo angažovan u firmi Nedim građenje Doo Čelić do kraja iste godine kada prelazi u firmu Senex Doo Čelić. Od kraja 2014 vraća se u firmu Nedim građenje Doo u kojoj sam u radnom odnosu trenutno.

Komunikativan ,kreativan, ambiciozan, inovativan, sklon timskom radu .