Bruka u Evropskom parlamentu

Ne znaju kako izgleda zastava BiH!?

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine boravi u Strazburu, gdje će danas i sutra biti održan 17. interparlamentarni sastanak s Delegacijom Evropskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom.

Jedan od današnjih sastanaka neslavno je počeo po Delegaciju Evropskog parlamenta. Naime, u sali gdje se održava sastanak postavljena je zastava Evropske unije i nešto što je trebalo biti zastava BiH. Tačnije, postavili su komad platna za koji su očito mislili da je bh. zastava.

Uvidjevši ovo zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović je tražio da se greška ispravi i da službe koje se brinu za ove protokolarne stvari uklone “nešto što liči na bh. zastavu” i da postave državnu zastavu naše zemlje, što je nakon nekog vremena i učinjeno.

Inače, bh. delegaciju na ovim sastancima predvodi predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Nikola Lovrinović, a osim Magazinovića, sastanku prisustvuju i zastupnici Aleksandra Pandurević, Zdenka Džambas i Fehim Škaljić.

Tokom dvije radne sesije, kojima će zajednički predsjedavati Lovrinović i predsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula, bit će riječi i o ulozi PSBiH u budućim reformskim procesima na putu BiH ka članstvu u Evropskoj uniji, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.