Damir Mašić

Ne postoji parlamentarna većina, sve djeluje pomalo neozbiljno

Većina u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odlučila je odgoditi sjednicu federalnog organa zakonodavne vlasti na kojoj su trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o doprinosima i Prijedlog zakona o porezu na dohodak.

Šef kluba zastupnika SDP-a BiH Damir Mašić rekao je da je jučer bilo jasno kako ne postoji parlamentarna većina za usvajanje ovih zakona te je zamolio predsjedavajućeg da ne stavlja ove tačke na dnevni red dok se političke stranke ne dogovore.

“Ovo sve djeluje pomalo neozbiljno. Druga stvar, podsjećam da smo 10. aprila 2019. godine usvojili zaključak da se Zakoni o porezu na dohodak i Zakon o doprinosima neće razmatrati sve dok u tom paketu ne bude zakon o minimalnoj plaći”, rekao je Mašić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu