Brčko

Ne dozvolimo da BiH krene u krivom smijeru, doživimo europsku Bosnu i Hercegovinu

Predsjednik SDP-a Brčko distrikta BiH Esad Atić istaknuo je da su borba za nova radna mjesta, bolji život i standard svih Brčaka, te borba protiv korupcije i kriminala osnovni stranački ciljevi

Slika

U Mjesnoj zajednici Mujkići sinoć je u novoizgrađenom domu održan skup brčanskog SDP-a na kojem je predstavljen izborni program SDP BiH i kandidati na listama za predstojeće izbore u BiH.

Prisutne je pozdravila predsjednica Osnovne organizacije SDP Mujkići Hasena Đonlić, a nakon čega su se obratili i kandidati iz Brčko distrikta BiH.

”SDP je partija koja se bori za jednaka prava svih građanki i građana, a dokaz za to je i velika zastupljenost žena na listama koje se aktivno mogu boriti za svoja prava. U Brčkom SDP je ima jaku organizaciju žena koja će ujedinjenim djelovanjem ponovo donijeti pobjedu SDP-u a time i bolji položaj ženama u društvu”, kazala je u svom obraćanju Admira Ramić, kandidatkinja za Parlament FBiH.

Predsjednik SDP-a Brčko distrikta BiH Esad Atić istaknuo je da su borba za nova radna mjesta, bolji život i standard svih Brčaka, te borba protiv korupcije i kriminala osnovni stranački ciljevi.

‘’Ako malo bolje sagledamo politička kretanja koja se dešavaju širom BiH onda vidimo da je Brčko distrikt sjeverna kapija BiH preko koje se sve prelama, te da je najznačajnija tačka u ovoj zemlji, zato napominjem dokle god ima snažnog SDP-a bit će i snažnog Brčko distrikta BiH. Svjesni smo situacije da posljednje dvije godine imamo političku strukturu koja čini vlast i koja urušava sve ono pozitivno što smo postigli Distriktu, ali oni ne mogu uništiti koliko mi možemo izgraditi,’’ istakao je u svom obraćanju Esad Atić, kandidat za državni Parlament  sa teritorije FBiH.

‘’Večeras vaša podrška dokazuje da nismo svi isti, jer da smo svi isti ne bi bilo da do 2010. godine Brčko doživljava ekspanziju koju smo svi doživjeli, a sada u vrijeme nekih novih vlada vidite sami šta se dešava u Distriktu. Ne mogu da ne spomenem Sadika Ahmetovića koji je u parlamentu predložio zakone koji sada građanima Distrikta oduzimaju osnovno građansko pravo da izađu na izbore i izaberu predstavnike koje žele, a takvih je 40 hiljada Brčaka,’’ naglasio je u svom obraćanju Mirsad Đapo, kandidat za državni Parlament sa teritorije RS-a.

Prisutnima su se obratili i kandidati: Jasmin Krako, kandidat za Narodnu skupštinu RS-a i Egrin Huseinović, kandidat za Parlament FBiH.

Želimo upozoriti građane da ne shvate olahko ove izbore. Evropa je najavila da poslije 12. oktobra počinju razgovori o daljnjoj sudbini BiH, koji mogu donijeti različita rješenja, mogu dovesti do toga da BiH krene putem integracije, a može krenuti i putem podjele ukoliko ruke u Parlamentu države i Predsjedništvu BiH imaju nacionalne stranke. Ne dozvolimo da BiH krene u krivom smijeru, izaberimo partiju bez podjela, doživimo europsku Bosnu i Hercegovinu, izaberimo SDP BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.