NATO put je neupitan za BH blok, ostaje da vidimo da li će ga Bošnjački segment (SDA-DF) prodati za fotelje

Bosanskohercegovački blok ostaje pri čvrstom opredjeljenju da je NATO put neupitan, te da članstvo u NATO savezu je garant sigurnosti Bosne i Hercegovine.

BH blok će dati punu podršku i glasove u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine za sve zakone i odluke koje približavaju našu državu NATO alijansi.

Podsjećamo da je SDP-ov bivši ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zekerijah Osmić u svom mandatu mnogo učinio na približavanju BiH članstvu u NATO savezu. Osmić je napravio najveći napredak u procesu knjiženja imovine Oružanih snaga BiH na državu Bosnu i Hercegovinu.

Stav BH bloka o NATO savezu je nepromjenjiv, a u narednim mjesecima ćemo vidjeti da li će biti promijenjen stav Bošnjačkog segmenta (naziv koji je Izetbegović dodjelio bloku SDA-DF).

DF je vlastitom voljom odlučio da kao dio bošnjačkog bloka uđe u koaliciju s HDZ-om i SNSD-om, umjesto opozicionog djelovanja kroz BH blok. Svoju ljutnju zbog toga što, ni tri mjeseca nakon donesene odluke o ulasku u vlast, nisu dobili ni stolicu za pregovaračkim stolom, već čekaju mrvice koje im servira šef Bošnjačkog bloka Bakir Izetbegović, ne trebaju iskaljivati prema BH bloku, već prema svojim partnerima iz SDA od kojih su očito dobili zadatak da napadaju BH blok.

Pozivamo DF da ovakvim i sličnim istupima prema opoziciji ne potvrđuje u javnosti prisutno mišljenje da je njihov jedini zadatak u vladajućoj koaliciji da rasturaju građansku opciju.

Ponavljamo, naši su glasovi za EU i NATO put neupitni. Možete li vi gospodo iz DF-a garantirati svoje ili ćete opet čekati mišljenje iz centrale SDA?


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu