SDP Brčko

Nastavljeno obilježavanje 25.godišnjice od stradanja civila nesrpske nacionalnosti u Brčkom

Udruženja porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka i Hrvata te logoraša Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas su nastavila obilježavanje 25 godina od počinjenih ratnih zločina nad civilima nesrpske nacionalnosti.

Obilježavanje je počelo obraćanjem predsjednika Udruženja nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka, Ramiza Ahmetovića, u parku ispred Hotela Posavina, gdje su cvijeće i vijence položili predstavnici udruženja proisteklih iz rata i političkih partija te građani Distrikta. “Ove lokacije predstavljaju poprište masovnih ubistava civila nesrpske nacionalnosti. podsjetivši da su civili nesrpske nacionalnosti bili zatvarani u Bolnici, Domu zdravlja, Drvenoj džamiji, Laseru, Jelenki Voćkić (škola), Vestfaliji… “, istakao je Ahmetović. Cvijeće i vijenci su potom položeni pored ulaza u zgradu brčanske Policije, sale Partizan, te ispred bivšeg Logora Luka.
Organizacija SDP BiH Brčko distrikta BiH odazvala se pozivu Udruženja te na sva mjesta stradanja položila vijence i cvijeća i odala počast civilima nesrpske nacionalnosti koji su ubijeni u maju 1992.godine u Brčkom.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu