BHD Infodesk

Nastavlja se podrška iz dijaspore za Denisa Bećirovića

Nakon što su masovnu i bezrezervnu podršku prof. dr. Denisu Bećiroviću iskazali bh građani okupljeni oko udruženja iz Njemačke i Velike Britanije, podršku je uputio i medijski servis bh. dijaspore BHD Infodesk.

Ovaj medij godinama radi na promociji bh. dijaspore i njenom snažnijem povezivanju sa domovinom, a prof. dr. Denisa Bećirovića vide kao osobu koja može u potpunosti integrisati bh. dijasporu, te iskoristiti sve njene potencijale u ekonomskom jačanju Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, u pismu podrške stoji:

“Kao medijski servis bosanskohercegovačke dijaspore, želimo vas obavijestiti da nas je obradovala kandidatura  gospodina Denisa Bećirovića i da ćemo ga u potpunosti i medijski i na svaki drugi način podržavati do izborne pobjede i ulaska u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Za bezrezervnu podršku opredijelilo nas je to što se dr. Bećirović u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine dugi niz godina i snažnije nego bilo koji drugi poslanik zalaže za što veću integraciju dijaspore u bosanskohercegovačku stvarnost, za puno iskorištenje njenih poslovnih, naučnih i svih drugih potencijala i njeno snažnije povezivanje sa domovinom, a posebno zbog toga što se nakon mjeseci insistiranja izborio da Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine podrži njegovu inicijativu za donošenje Zakona o dijaspori.” navodi se u pismu.