Ismet Lulić

Nastavlja se kršenje Ustava u kantonima u kojima je HDZ na vlasti

Ismet Lulič, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona, regavao je na izjavu Visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, vezanu za za nerad kantonalnih skupština u provođenju Odluke Ustavnog suda Federacije BiH o konstitutivnosti srpskog naroda.

“Visoki predstavnik Valentin Inzko ponovio je ono na šta SDP godinama ukazuje. Na odredbe kantonalnih ustava koje krše entitetski Ustav, jer ne priznaju konstitutivnost srpskog naroda, kao ni srpski i bosanski jezik kao službene, ni ćirilicu kao jedno od dva službena pisma.

Zanimljivo ili pak uobičajeno je da se to kršenje ustava događa u kantonima u kojima HDZ skoro pa sam odlučuje o političkoj sudbini naroda i građana u tim kantonima.

To je isti onaj HDZ čiji predsjednik voli da kaže da se zalaže za europske vrijednosti. Možda on te vrijednosti dijeli sa Viktorom Orbanom i ostalim ultradesničarima, ali definitivno to nisu one vrijednosti na kojima je nastala Evropska unija”, kaže Lulić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu