Nastavak saradnje SDP-a i DF-a na Ilidži

Na radnom sastanku, održanom 13.9.2017.god., delegacija ilidžanskih SDP-a i DF-a, koje su činili predsjednici opštinskih odbora te vijećnici i vijećnice ove dvije stranke u OV Ilidža, razgovarano je o nastavku njihove saradnje u OV te budućim zajedničkim aktivnostima.

Istaknuto je da se njihovi stavovi u vezi sa načinom vladavine vladajuće većine na Ilidži neće mijenjati i da će nastaviti koristiti sve demokratske metode da bi spriječili nastavak zloupotreba pozicija i netransparentnost pri donošenju odluka od javnog interesa. Općinske organizacije DF-a i SDP-a očekuju širenje opozicionog bloka na Ilidži a delegacije su se složile da u tom bloku može biti mjesta samo za one koji glasaju jednako kao što govore te da neće sarađivati sa strankama ili pojedincima koji glume opoziciju a koriste benefite pozicije.

Istakli su da će predstojeće glasanje u vezi sa Prijedlogom Regulacionog plana Stup Nukleus, za koji ove dvije stranke smatraju da ne zadovoljava potrebe i htijenja građana Stupa, ustvari biti pokazatelj ko je zaista na strani građana a ko to uistinu nije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu