SDP BiH
OO SDP BiH Stolac

Nastavak saradnje OO SDP BiH Stolac i Socialdemokraterna Jönköping

OO SDP BiH Stolac sa zadovoljstvom objavljuje da se nastavlja uspješna saradnja između OO SDP BiH Stolac i Socialdemokraterna Jönköping. Partnerstvo između naše dvije organizacije je formalno uspostavljeno prošle godine potpisivanjem projekta “Saradnja za demokratiju između Stoca i Jönköpinga”. U sklopu ovog projekta OO SDP BiH Stolac je ojačan materijalno-tehničkim sredstvima, kao i savjetodavnim aktivnostima. U maju, 2016.godine, našu organizaciju su posjetili Ilan de Basso i Pelle Nordin, a u decembru, 2016. godine, delegacija OO SDP BiH Stolac uzvraća posjetom  Jönköpingu.

Uspostavljene su sve pretpostavke da u ovoj godini saradnja bude još uspješnija. Izvještaji su uredno završeni i na obostrano zadovoljstvo dogovoren plan rada za 2017. godinu. Već  naredne sedmice delegacija OO SDP BiH Stolac ponovo odlazi u Švedsku, gdje će boraviti šest dana i aktivno učestvovati na seminarima, radionicama i izgradnji dugoročnih odnosa. Prvi seminar će biti održan 05. aprila 2017 na temu “Međunarodna solidarnost “, a 08. aprila 2017 delegacija OO SDP BiH Stolac će imati čast da prisustvuje Kongresu Socialdemokraterne u Gothenburgu.

Svjesni smo da je međunarodna saradnja izuzetno značajna našoj organizaciji i nadamo se da će se još više članova SDP BiH Stolac uključiti u sve aktivnosti koje su povezane sa ovim projektom. Jedna od tih aktivnosti je i detaljno čišćenje zgrade Komiteta (akcije svake nedjelje od 09.00h). Tek kad završimo sve ono što je do nas možemo očekivati da nam i drugi pomognu.  SDP BiH Stolac stabilno, jasno i odlučno ide naprijed.