Denis Bećirović

Napade na mene mogu da izdržim, ali napade na našu državu BiH neću i nemam moralno i ljudsko pravo da prešutim!

Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,

Potpuno sam svjestan da iza sebe nemam „svojih“ televizija, „svojih“ novina, „svojih“ portala, „svojih“ radio-stanica, „svojih“ finansijera, „svojih“ patrona, „svojih“ političkih mentora …

Znam da sam zalaganjem za očuvanje dostojanstva države Bosne i Hercegovine stekao značajan broj opasnih neprijatelja. To je moj problem i ja ću se s time nositi. U poređenju sa žrtvovanjem bh. patriota u našoj bližoj i daljoj prošlosti to je zanemarljivo.

Nije mi nepoznato da me pokušavaju na razne načine dikreditirati, ocrniti i diskvalificirati. To znam, nemam problem da se nosim s tim i takve napade očekujem u još brutalnijoj formi. To je sastavni dio obnašanja javne funkcije.

Vremenom sam naučio da sve napade na mene mogu otrpiti, ali, jedno neću.

NEĆU NIKADA SEBIČNO POLITIČKI KALKULISATI I PEHLIVANITI KADA JE DOMOVINA BOSNA I HERCEGOVINA U PITANJU!

NEMAM MORALNO, LJUDSKO I HISTORIJSKO PRAVO DA PREŠUTIM NAPADE NA DRŽAVNOST BOSNE I HERCEGOVINE!

VIDIM KUDA NAS JE TO PREŠUĆIVANJE DOVELO I KUDA NAS TO VODI. ZATO, NEĆU I NEMAM MORALNO PRAVO NA TO!

Možda bi u našoj zemlji bilo pametnije biti političar koji je mekši, blaži, savitljiviji, snishodljiviji, kooperativniji, letargičniji, popustljiviji, ponizniji, indiferentniji, indolentniji, bezbojniji i bezizražajniji.

Možda.

Možda bi bilo pametnije  biti političar koji šuti pred nepravdom koja se čini državi Bosni i Hercegovini i takvu šutnju proglašavati političkom mudrošću.

Možda.

Možda bi bilo pametnije biti političar koji javno učesnike agresije na Bosnu i Hercegovinu naziva „dragim prijateljima“, a istinske prijatelje i saveznike zaboravlja.

Možda.

Možda bi bilo pametnije biti političar koji će građane ponovo uspavljivati i zavaravati ideološkim i drugim dvadesetovjekovnim iluzijama i zabludama.

Možda.

Zašto koristim riječ „možda“?

Zato što ljudima nikada ne treba nametati svoje mišljenje i stavove. Naprotiv, ljudima treba omogućiti da slobodno razmišljaju, ocjenjuju i odlučuju.

Što se mene lično tiče, ne želim biti pasivni politički predstavnik.

Nikada ne pitam da li će se moji stavovi nekome svidjeti ili neće.

Ne gledam koja je izborna godina, a koja nije.

Ne dijelim ljude prema vjeri, rasi, naciji …

Ne želim politički trajati tako što ću se dodvoravati neprijateljima naše domovine.

I, nemam nikakav problem da voljom naroda idem i u političku prošlost.

Ali, od mene ne očekujte da budem popustljiv, kooperativan i prilagodljiv antibosanskim političkim projektima jer neprijatelji Bosne i Hercegovine popustljivost i blagost tretiraju kao našu slabost.

Smatram da je visoko moralno pokušati i učiniti sve što je u mojoj moći, pa i po cijenu da budem medijski i politički sataniziran u pokušaju da ispravim nepravdu i neistinu, nego da budem siguran u svom nezanimanju za ono što se sudbonosno tiče svih nas koji volimo državu Bosnu i Hercegovinu.

S poštovanjem,

dr. Denis Bećirović


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu