SDP BiH osuđuje napad na profesora Kazaza

Napad na profesora Envera Kazaza je nedopustiv i mora biti sankcionisan

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje napad na profesora Envera Kazaza i poziva nadležne organe da reaguju i zaštite život i ličnu sigurnost ovog intelektualca.

Nedopustivo je da u kratkom periodu, nakon napada na Nedžada Latića, još jedan kritičar aktuelne vlasti bude napadnut i to od strane novinara oficijelnog glasila SDA.

Sloboda medija i sloboda izražavanja u demokratskom društvu ne smije doći u pitanje, a društvo u kojem živimo svakim danom sve više liči na režim koji ne preza od ukidanja osnovnih prava.

Vrijeme je da institucije pokažu ozbiljnost i nezavisnost te zaštite javne ličnosti od napada neistomišljenika, naročito jer se ovaj napad desio na radnom mjestu i pod krovom javne institucije – Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Napad na uglednog profesora ukazuje na povećanu nervozu vladajuće strukture, koja je svjesna svoje nemoći da, uprkos medijskoj mašineriji, ubijedi građane da vjeruju njima, a ne vlastitim očima, koje vide bijedu, ekonomsku katastrofu i društvenu degradaciju, što je ovim napadom postalo još jasnije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu