Napad na novinara je napad na sve građane općine Žepče

Nažalost još jednom se pokazalo da posao kojeg obavljaju novinari i mediji u općini Žepče nije cijenjen kako od strane velikog broja građana, tako ni od strane lokalne vlasti.

Opće je poznato da je uloga medija i novinara u našoj svakodnevnici ponekad od životnog značaja, ne tako davno, usljed kataklizme, napadnuti novinar je zajedno sa kolegama iz drugih medija doslovno spašavao živote i imovinu svojih sugrađana, a danas nekoliko godina poslije je predmet napada.

Bez obzira o intezitetu i obliku napada na urednika portala Žepče.ba, Općinski odbor SDP BiH Žepče najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje uposlenika JP“Komunalno“ Žepče, koji je svojim postupkom direktno prekršio Zakon o slobodi pristupa informacijama u FBiH i druge zakonske i podzakonske akte vezane za rad medija.

OO SDP BiH Žepče očekuje od menadžmenta JP“Komunalno“ Žepče, da u skladu sa pravilnikom preduzeća na adekvatan način sankcioniše izgrednika i sačuva ugled javnog preduzeća.

Ovo  je ujedno i prilika da kao društveno odgovorna politička opcija ukažemo  na katastrofalno loš odnos  lokalne vlasti prema novinarima i medijima, a što se najbolje pokazuje kroz finansiranje medija i novinara, koji od svih uposlenih u  javnim ustanovama na području općine Žepče imaju najniže plate.

Općinski odbor SDP BiH Žepče


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu