Napad na novinara je napad na sve građane općine Žepče

Nažalost još jednom se pokazalo da posao kojeg obavljaju novinari i mediji u općini Žepče nije cijenjen kako od strane velikog broja građana, tako ni od strane lokalne vlasti.

Opće je poznato da je uloga medija i novinara u našoj svakodnevnici ponekad od životnog značaja, ne tako davno, usljed kataklizme, napadnuti novinar je zajedno sa kolegama iz drugih medija doslovno spašavao živote i imovinu svojih sugrađana, a danas nekoliko godina poslije je predmet napada.

Bez obzira o intezitetu i obliku napada na urednika portala Žepče.ba, Općinski odbor SDP BiH Žepče najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje uposlenika JP“Komunalno“ Žepče, koji je svojim postupkom direktno prekršio Zakon o slobodi pristupa informacijama u FBiH i druge zakonske i podzakonske akte vezane za rad medija.

OO SDP BiH Žepče očekuje od menadžmenta JP“Komunalno“ Žepče, da u skladu sa pravilnikom preduzeća na adekvatan način sankcioniše izgrednika i sačuva ugled javnog preduzeća.

Ovo  je ujedno i prilika da kao društveno odgovorna politička opcija ukažemo  na katastrofalno loš odnos  lokalne vlasti prema novinarima i medijima, a što se najbolje pokazuje kroz finansiranje medija i novinara, koji od svih uposlenih u  javnim ustanovama na području općine Žepče imaju najniže plate.

Općinski odbor SDP BiH Žepče