Nakon što su HDZ i SDA Mostar ostavili deceniju bez Vijeća, danas svjedočimo da su i HNK faktički ostavili bez Skupštine

Kantonalni odbor SDP BiH HNK poziva HDZ i SDA da konačno izaberu rukovodstvo Skupštine kako bi se stvorile pretpostavke za formiranje komisija i normalno funkcionisanje zakonodavnog organa.

Nalazimo se prvi put u istoriji našeg Kantona u situaciji da u junu nemamo konstituisanu Skupštinu što je gotovo 9 mjeseci nakon izbora.

Klub zastupnika SDP je prije nekoliko mjeseci, u skladu sa poslovnikom, zatražio održavanje Skupštine na temu sigurnosti očekujući da u interesu građana razmotrimo pogoršavanje sigurnosne situacije s aspekta sve češćih eksplozija bankomata, kao i najavljene migrantske krize.

U proceduri nas čekaju izmjene zakona vezanih za povećanje porodiljnih naknada, kao i zakon koji bi konačno riješio penzionisanje policijskih službenika na isti način kako su uradile ostale Skupštine u FBiH.

Preduga je lista problema građana koji očekuju od dobro plaćenih političkih predstavnika da ih rješavaju, te stoga još jednom pozivamo stranke da sjednu za sto i naprave dogovor oko kompletiranja vlasti i programa reformi za naredne 4 godine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu