GO SDP Tuzla

Najoštrije osuđujemo još jedan pokušaj negiranja zločina na tuzlanskoj Kapiji

Najviši zvaničnici Republike Srbije nastavljaju sa negiranjem počinjenih ratnih zločina, braneći osuđene ratne zločince, vrijeđajući na najteži mogući način porodice ubijenih.

Tako su, po ko zna koji put, promocijom sramotne knjige “Tuzlanska kapija- režirana tragedija”, u organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije, duboko uvrijedili porodice ubijenih žrtava na tuzlanskoj Kapiji.

Svojim postupcima duboko vrijeđate sve građane Grada Tuzle, koji taj 25. maj 1995.godine, kada je ubijena 71 osoba, a njih 180 ranjeno, pamte kao najtužniji dan u novijoj istoriji našeg grada.
Podsjećamo vas da je na osnovu pravosnažne presude suda Bosne i Hercegovine, za ovaj zločin osuđen Novak Đukić na 20 godina zatvora.

Svi koji negiraju zločin, postaju saučesnici u tom zločinu.
Iznosite gnusne laži kako biste negirali zločin u Tuzli počinjen na tuzlanskoj Kapiji, a mi vam poručujemo da su ubijene žrtve koje su stradale tog kobnog 25. maja 1995. godine, bili naši sugrađani, roditelji, sinovi, kćerke, braća , sestre i prijatelji, koje nećemo nikada zaboraviti.

Građani Tuzle od tada žive i živjeti će, pateći, pamteći i upozoravajući na ovaj strašni zločin i stradanje naših sugrađana.

Uvijek ćemo svi zajedno reagovati na ovakve vaše gnusne laži – KAPIJA PLAČE ČARŠIJA PAMTI.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu